ZALİMLER DIŞARDA, MAZLUMLAR HAPİSTE

Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-

31 Mart mahalli seçimlerinden sonra siyasette meydana gelen yumuşama sürecinde CHP genel başkanı Özgür Özel ilk puanını aldı.
Özgür Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde ona taleplerini içeren bir dosya sunmuştu daha sonra yaptığı açıklamada sunduğu dosyada 28 Şubat 1997’de milli iradeye darbe yaparak, seçilmiş hükümeti devirerek, hukuku ayaklar altına alıp ülkeye ve insanımıza sayısız zulüm ve acılar yaşatan, sonraki yıllarda yargılanıp ömür boyu hapse atılan darbe sanığı paşaların Cumhurbaşkanı yetkisi ile serbest bırakılması talebinin de olduğunu söylemişti.
Erdoğan – Özel görüşmesinden kısa bir süre sonra yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Özel’in paşalarla ilgili talebi karşılığını buldu.
Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile 28 Şubat darbesini yapan onca zulmün sanığı paşalar kocamışlık ve hastalık sebebiyle Cumhurbaşkanı tarafından cezası kaldırılarak tahliye edildiler.
Bu durumun tahliye edilen paşaları ve Özgür Özel’i çok memnun ettiğinden kimsenin şüphesi olamaz, yalnız;
Aralarında MAZLUMDER olmak üzere birçok sivil toplum kurumu kanaat önderi ve siyasetçinin 2000’li yıllardan beri tahliye edilen paşaların brifinglerinde alınan emir ile 28 Şubat döneminde hukuksuz yargılamalarla cezaevine konan ve 26 yıldır burada ömür tüketen ve yeniden yargılanma isteyen mahpuslar,
1993’te Sivas’ta meydana gelen olaylardan sonra adaletsiz yargılamalarla cezaevlerine konan, 31 yıldır yeniden ve adil yargılanma bekleyen, yaşları 80’leri bulup hastalıklarla boğuşan sahipsiz mahpuslar ile çok ileri yaşlara gelmiş olup cezaevinde ölümü bekleyen hasta ve yaşlı mahkumlar için Cumhurbaşkanının paşalar için kullandığı yetkiyi kullanmaması çok manidar karşılandı.
Bunlar haklı olarak Cumhurbaşkanına sitem ediyor ve diyorlar ki MAZLUMDER ve ASDER gibi insan hakları dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşları 28 Şubat mahpusları, Sivas davası mahpusları ve ileri yaşta hasta mahpuslar için 2002 yılından bu yana yeniden yargılanıp tahliye edilsinler diye Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanlarına sayısız müracaatlarda bulundular ama karşılık bulamadılar. Ne oldu da CHP genel başkanı Özgür Özel’in bir dosya vermesi ile Cumhurbaşkanı 28 Şubat’ın darbe sanığı paşalarının cezalarını kaldırdı. Bu insanlar ve çevreler Cumhurbaşkanını bu konuda adaletli ve tarafsız olmaya, kendilerine de paşalar kadar sahip çıkmaya davet ediyorlar.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.