HOŞGELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN

Ramazan, dini duyguların ve manevi atmosferin ibadete yoğunlaşarak adeta zirve yaptığı bir aydır. Ramazan, aynı zamanda toplu yapılan bir ibadetin adıdır.Ramazan da gün boyunca hem aile de hem de toplumda toplu yapılan ibadetlerdeki birliğin adıdır. Ramazan, müslümanların değerleriyle birlikte yaşadığı ve daha anlamlı hale getirereknefsiilekarşıkarşıyageldiğibiraydır. Ramazan, birinsanınkendisiileyüzleşmesidir.  RamazanveOruç; açları, susuzları, sabrıvekıtlığıanlamaveyaşamadır. Ramazan, bereketve Kur-an Ayıdır. […]

Yayınlama: 11.03.2024
A+
A-

Ramazan, dini duyguların ve manevi atmosferin ibadete yoğunlaşarak adeta zirve yaptığı bir aydır. Ramazan, aynı zamanda toplu yapılan bir ibadetin adıdır.Ramazan da gün boyunca hem aile de hem de toplumda toplu yapılan ibadetlerdeki birliğin adıdır. Ramazan, müslümanların değerleriyle birlikte yaşadığı ve daha anlamlı hale getirereknefsiilekarşıkarşıyageldiğibiraydır. Ramazan, birinsanınkendisiileyüzleşmesidir.  RamazanveOruç; açları, susuzları, sabrıvekıtlığıanlamaveyaşamadır. Ramazan, bereketve Kur-an Ayıdır. Ramazan, nefislerinmuhasebeayıdır.  Ramazan, orucun,bütünvücutorganlarıiletutulması iledahaanlamlıvekıymetlidir. oruçtutmaknefsinvearzularıngemlenerekZaptüraptaltınaalmaktır. hakkıylaoruçtutmakyemek, içmekvecinsiarzulardanuzakdurmanınyanında, kalpkırmamak, başkalarınazararvermemek, trafikkurallarınauymak, birilerinehakaretetmemek, dahaçoksabırlıolmak, yardımakoşmak, maneviarınmak, barışı hakim kılmak, kendisivebaşkalarıiçinhayırdualarındabulunmak, paylaşmak de diğergamlı( kendisiyanındabaşkalarıiçindegayretgöstermek, yaşamaktır) olmaktır.

“DEVLET YETİMHANELER KURAR, AMA YETİM BAŞI OKŞAYAMAZ”

              Kimsesizler; 1-sığınmacılar, 2- sokak çocukları, 3- huzur evlerinde kalanlar, 4- yetimler, 5- modern yalnızlardır. Bu kimsesizlere ve ilgisizlere sahip çıkmak yanlarında kimse olmak hepimizin dini görevidir. bu noktada orucun bir kalkan olduğu ve insanı koruduğu ve sevabını, karşılığını sadece Allah’tan beklediği bir ibadet olmasını hasebiyle müslümanlara bu kimsesizlere yardım etmeliyiz. onun için bugün din adına öne geçenler, mesaj verenler ve öğütte bulunanlar yaptıkları her konuşma ve davranışta çok dikkat etmeleri ve yanlış yerlere, yanlış anlaşılır mesajlar  vermemeliler. Aksi taktir de bunun vebalinden kurtulamazlar.

            MANEVİ HASTALIKLAR: HASET-RİYA-GIYBET-KİBİR-HUSUMETŞEHVET-BENCİLLİK- MENFAAT ÇEKİŞMELERİ

                        Bu manevihastalıklar, müslümanlarıvegeneldebütüninsanlarıkasıpkavurmaktaveyaptıklarıiyilikleri yok etmektedir. bumanevihastalıklardanuzakdurmalıyız, Ramazan’ınveoruçtutmanınmanevihuzurunuyaşamakiçinbu hastalıkların tedavi edilmesine çalışmalıyız. unutmayınız ki üç dünya vardır: 1-Küçük dünya: insandır. 2- Büyük dünya: Kainattır, 3- En büyük dünya: Kur-an’ı Kerim’dir. insanın bu kainatta mutlu, huzurlu, sağlıklı ve dört başı mamur olması için insanlığın Kur-an’ı Kerim’e; su, hava, uyku ve gıdadan daha çok ihtiyacı vardır. o halde kurtuluş İslam’dadır. Ramazanınız hayırlı olsun ve  manevi arınmamıza vesile olsun.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.