KAN EMİCİLİK ANLAYIŞI

Yayınlama: 24.04.2024
A+
A-

Dünyada zengin ülkeler deyince galiba Batıdan önce aklımıza Amerika gelir .
Günümüze dünyada 8,5 milyar insanın yaşadığı biliniyor ve bunun yaklaşık altıda biri Amerika’da yaşıyor .
Oysa dünyada var olan yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin büyük kısmı Amerika’da kullanılıyor !
Varolan doğal kaynaklar da çok önemli bir kısmı yine Amerika’da tüketiliyor !
Olaylara gerçekçi gözle bakınca anlıyoruz ki , eğer daha fazlasına sahip olmak gerçek manada daha iyi bir şey olsaydı , günümüzde tüm zamanların en huzurlu en coşkulu en mutlu en tatmin olan ülkesinde ve kültüründe Amerikalılar yaşıyor olurdu !
Ancak gerçek olan Amerikan halkının önemli bir kısmını dünyanın en tatmin olmayan milletlerinden biri olduğu gerçeğidir !
Elbette farklı ve insani ölçüler açısından bakınca bir çok şeye sahip olmak kötü veya zararlı şey değildir , ancak sürekli olarak daha fazlasına hep daha fazlasına sahip olma arzu ve isteği insanlarda doyumsuzluk huzursuzluk ve tatmin olamayan bir açlık yaratır ve bunun sonu yoktur !
İlginç değil mi “ , istenilirse cennet gibi bir yapıya kavuştulacak imkana sahip olunan dünyayı ; bir Amerika bir İsrail zaman zaman da Rusya tam olarak cehenneme çeviriyorlar !
Hiçbir şartta doymak bilmeyen ve tatmin olmayan bu yapı , bu anlayış dünyanın bir çok bölgesinde bir çok şeyi elde ettiği halde hala sırada ne var diye hesaplar peşinde koşuyor !
Orta Doğu‘yu Afrika’yı onlarca yıldır sömüren İsrail ve Amerika doyumsuzluğu ve tatminsizliği neyi elde ederse etsin bir türlü normale dönemiyor !
Galiba terörü şiar edinen bunlar ve benzeri ülkeler sahip oldukları histerilerini kolay kolay yenemeyecekler !
Bu ülke halkları istemeseler de ; ülkeyi yönetenler kan emici hayat felsefelerini çok ileride taşıyacaklar gibi bir durum sergiliyorlar !
devletler olsun bireyler olsun mutlu olmayı huzurlu olmayı öğrenmeleri için dikkatlerini yaşadıkları ana verebilmeliiler ve ne istediklerini bilmelidirler !
Bu ülkerin insanları kendilerini yönetenlerin güdümüne girip mutluluğun en güzel ölçüsünün sahip olduklarıyla ne istediklerini ayırt edememenin farklılığında olduğunu idrak etmek istemiyorlar !
Dolayısıyla mutluluğun da en güzel ve olumlu ölçüsü ne istediğinizde neye sahip olduğunuz arasındaki farkı fark etmekten geçer !
Dünyada terör estiren İsrail Amerika ve benzeri zihniyetler tüm ömürlerini daha fazlasını isteyip sürekli toplumları ve insanları yok ederek katlederek ve sömürerek zenginlikten daha da zenginlik katmak ve ilelebet yaşamak hayaliyle yanıp kavruluyorlar !
Şu her şartta bilinmelidir ki , hiçbir şeyin ilelebet devam edemeyeceği gerçeği tüm zamanlar için geçerlidir !
Bu ülkeler ve anlayışlara çanak tutan ve bana “ dokunmayan yılan bin yaşasın “ anlayışına sahip olan ülkelerin yöneticilerinin ve haklarının “
sarı öküz “ hikayesini okuyup ezberlemelerini tavsiye ederim !

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.