KENDİ PARAM

Kapıdan içeri iki kişi girdi, takım elbiseli kravatlı. Güvenlik görevlisiyle konuştular. Güvenlik bana baktı, bende yardımcı ol anlamında başımla olur verince iş yerinin kapısı kapandı. Adamlar bana kimliklerini ve görev kağıdını gösterdiler. Hazine Müsteşarlığı Müfettişi ve şehrin Merkez Bankası Müdürü fiziki kasa sayımına gelmişler. Toplam on personeli duvar dibine dizdiler. Polisin arama yapması gibi. Duvara […]

Yayınlama: 03.09.2022
A+
A-

Kapıdan içeri iki kişi girdi, takım elbiseli kravatlı. Güvenlik görevlisiyle konuştular. Güvenlik bana baktı, bende yardımcı ol anlamında başımla olur verince iş yerinin kapısı kapandı. Adamlar bana kimliklerini ve görev kağıdını gösterdiler. Hazine Müsteşarlığı Müfettişi ve şehrin Merkez Bankası Müdürü fiziki kasa sayımına gelmişler.

Toplam on personeli duvar dibine dizdiler. Polisin arama yapması gibi. Duvara yüzleri dönük elleri havada değil. İlkokulda yaramazlık yapanları, öğretmenin tek ayak üstünde tutması gibide değil. Normal sıraya dizdiler. Altı gişedeki paralar sayılacak, envanterle karşılaştırılacak. Sayım bitti, tutanaklar tutuldu. Beni mıntıka karakoluna teslim ettiler. Kimlik tespiti yapılıp, polis nezaretinde Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüm. İfadem alındı, savcılığa sevk edildim.

Savcı: “Burası, Mersin Kambiyo Müdürlüğü’ ne bağlı. Dolayısıyla aldığım ifadeyi Mersin Savcılığına göndereceğim, yargılama orada yapılacak!” dedi.

Beş, altı ay sonra dava sonuçlandı, postayla tebligat geldi. Yapılan yargılama sonucunda kasada eksik çıkan 50 Sterlinden dolayı 3 ay hapis cezası yediğim ve bununda paraya çevrildiği yazıyordu.

Akşam evde karım: “Komşularla paralı gün yapacağız yarın elli dolar getirir misin?” deyince patladım! “Ben dolar molar getiremem!”

“Amma cimri adamsın, öyleyse bende güne girmeyeyim.” cevabı da canımı sıktı.

“Parayı aradığımdan değil, ben sana Türk lirası vereyim ne yaparsan yap.” altı ay öncede oğlan İngilizce sınavına girecek elli sterlin getir dedin getirdim. Getirmez olaydım! Ertesi gün Müfettiş geldi sayım yaptı, elli sterlin eksik çıktı! Başıma gelmeyen kalmadı. Bir yıllık okul parası kadar da ceza yedim. Bunda da yakalanırsam bir yıllık mutfak masrafı kadar daha ceza yerim, onun için sen elli doları nerden alırsan al başının çaresine bak”

Karım şaşırdı ve “Kendi döviz büronda, kendi paran üstelik oğlanın sınav giriş parası olarak aldın da bu cezayı yedin, eğer para Devletin, Kamu’nun olsaymış müebbet yermişsin!” deyince bir şey diyemedim…

Televizyonda Kamu parası ile haber geçiyordu, bende kanal değiştirdim.

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.