MALATYA 9. ANADOLU KİTAP FUARI

Malatya 9. Anadolu Kitap Fuarındayız. Nezih bir ortam. Kitap fuarlarının iki ana unsuru vardır. Kitaplar ve ziyaretçiler. Tabi mekân, iletişim ve ulaşım önemlidir. Bir kitap fuarına yazarların ve yayınevlerinin katılımını sağlamak ve kolaylaştırmak önemli bir olaydır. Aynı zamanda halkın ulaşamadığı kitaplara ulaşması, tanışmak istediği yazarlarla buluşması, konferans salonlarında ve okullarda onları dinlemesi; düşünce hayatına ve […]

Yayınlama: 16.05.2022
A+
A-

Malatya 9. Anadolu Kitap Fuarındayız. Nezih bir ortam. Kitap fuarlarının iki ana unsuru vardır. Kitaplar ve ziyaretçiler. Tabi mekân, iletişim ve ulaşım önemlidir. Bir kitap fuarına yazarların ve yayınevlerinin katılımını sağlamak ve kolaylaştırmak önemli bir olaydır.

Aynı zamanda halkın ulaşamadığı kitaplara ulaşması, tanışmak istediği yazarlarla buluşması, konferans salonlarında ve okullarda onları dinlemesi; düşünce hayatına ve onun özgürleşmesine ciddi katkılar sunacaktır.

Eğer kitap fuarlarında ziyaretçiler olmazsa; kitaplar boynun bükük ve yetim kalacaklardır. Aynı şekilde ziyaretçiler olurda nitelikli kitap ve yayınlar olmazsa; ziyaretçiler aç kalacaktır. Fuar bu iki ana unsur; kitap ve ziyaretçilerle tamamlanmakta ve anlam bulmaktadır.

Kitap fuarları bir ihtiyaçtır. Hem de zorunlu bir ihtiyaçtır. Merkezi ve yerel yönetimler; siyasi ve seçim malzemesi olarak görmemeliler; kitap fuarlarını. Her yaş grubu insanın içinde olduğu ve kendisini bulduğu alanlar olmalıdır; kitap fuarları.

Fuarların işlevselliği ve katma değerinin; yayınevleri ile de yakından ilişkisi vardır. Kitap okuma özürlü olan bir toplum yöneticileri bunu dikkate almalıdır. Kitapların muhatabına ulaşması noktasın da maksimum kar değil, yeterli kar amacı güdülmelidir. Kitapların halka ulaşması için yayınevleri ve merkezi/yerel yönetimlerin birlikte projeler üretmesi elzemdir.

Malatya kitap fuarında iki stant da kitaplarımı imzaladım. Malatya’da 7 radyonun ortak yayınına konuk olarak katıldım. Bir Anadolu Lisesinde konferans verdim. Kitapsızlığın sonuçlarını hepimiz görüyoruz.

Kitapsız olmuyor. Çünkü biz kitaplı bir peygamberin ümmetiyiz.

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.