SAÇ SERUMU SAÇIN UZAMASINA YARDIMCI OLUR MU? RAPUNZELİN SIRRI!!

Bir şampuan reklamına inanıp, ışıltıyla saçılan, tatlı bukleler peşinde koşan birçok tüketici, artık yeni bir trend olan,  saç büyümesini hızlandırdığı ve telleri kalınlaştırdığı iddia edilen ürünlere yöneliyor. Kulağa harika geliyor, değil mi? Piyasada daha kalın, daha uzun saç veya en azından saçın görünümüyle sonuçlandığını iddia eden sayısız serum ve yıkama var. Bu ürünler özellikle saç […]

Yayınlama: 04.01.2022
A+
A-

Bir şampuan reklamına inanıp, ışıltıyla saçılan, tatlı bukleler peşinde koşan birçok tüketici, artık yeni bir trend olan,  saç büyümesini hızlandırdığı ve telleri kalınlaştırdığı iddia edilen ürünlere yöneliyor. Kulağa harika geliyor, değil mi? Piyasada daha kalın, daha uzun saç veya en azından saçın görünümüyle sonuçlandığını iddia eden sayısız serum ve yıkama var. Bu ürünler özellikle saç dökülmesi ve saç seyrelmesi şikâyeti olan müşteriler için çekici görünmektedir. Saçınızın kalitesi (yani kalın mı yoksa ince mi olduğu) ve büyüme hızı öncelikle genetik faktörler tarafından belirlenir. Bununla birlikte, saç büyüme döngünüz hastalık ve stres gibi dış faktörlerden etkilenebilir. Saç dökülmesi tipik olarak kalıtsaldır, ancak bazen yönetilebilir faktörler suçludur. Richardson sendromu, sigara, stres, hamilelik veya menopoza bağlı hormonal değişiklikler, vitamin veya mineral eksiklikleri ve ateşli hastalıklar. Covid-19 pandemisinin stresi günümüzde saç dökülmesinin yaygın bir nedeni haline geldi.

Saçlarımız,  cilt denilen köklerinin mikroskobik ceplerinde alt kısmında bir kökten büyür. Her folikül, dermal (cilt) katmanların derinliklerine uzanır ve besinleri kılcal damarlardan alır. Saç telleri, bir tür protein olan keratinden yapılır ve foliküllerde oluşturulur. Şafta yeni keratin katmanları eklendikçe, önceki katmanlar dışarı itilir ve saç uzar. Ayrıca büyüme esnasında,  sebum adı verilen bir yağ üreten yağ bezinden geçer. Sebum, saç liflerini kaplamak ve korumak için tasarlanmıştır. Saç derisinde yaklaşık 100.000 saç folikülü bulunur ve bu sayı yaşamınız boyunca sabit kalır. Başka bir deyişle, foliküller kaybolmaz veya yenilenmez. Erkek tipi saç dökülmesi veya kellikte testosteron ve genetik faktörler oldukça önemli rol oynar. Dihidrotestosteron (DHT), yaşlandıkça artan bir erkeklik hormonudur. DHT, foliküllerinize saldırır ve zarar verir. Verdiği hasar yaşa bağlı saç dökülmesine neden olabilir.

Şimdilerde saç serum ve bakım setleri oldukça popüler hale geldi. Bu ürünlerin içinde, doğal veya kimyasal bileşikler mevcuttur. Örneğin;  Oleanolik asit, DHT’nin foliküllerinize yapışmasını engelleyen bir kimyasal bileşiktir. Finasterid, testosteronun DHT’ye dönüşümünü durdurarak işlev görür.   Kafein, zencefil, kelp özü, bezelye filizi özü, maş fasulyesi,  kırmızı yonca,  niasinamid, biotin: saç derisinde uyuyan saç folikülü olan germ dokusunu doğal olarak aktive ederek çalışır,  saçın hızlı büyümesini ve beslenmesini destekler, temel biyoaktif besinleri içerir. Gül baharatı, jojoba yağı, vitanin E.fenoller, karotenler, skualen ile B5 vitamini, B3 vitamini, Aloe vera, buğday tohumu, lesitin gibi yağ asitleri, hidrolize acı bakla proteini ve üzüm çekirdeği yağı gibi vitaminler saç serumlarında yer almaktadır. Medikal olarak, kafa derisine kan akışını artırabilecek;  FDA onayı almış tek ürün % 5 Minoxidil (Bu özel ürün, ciddi incelme veya kel noktalarla uğraşanlar için yüzde 25’e kadar daha fazla saçı yeniden çıkarabilir. Rogaine kadın saç solüsyon) ile niasin, arginin ve polifenollerde saç bakımı ve dökülmelerde tıbbi olarak kullanılmaktadır.

Bu bileşenler kulağa korkutucu geliyorsa, uçucu yağları tercih edin. Kafa derisi sağlığına (ve dolayısıyla saç büyümesine) yardımcı olabilecek birkaç tanesi biberiye ve nanedir. Dünyanın her yerinden milyonlarca kadın ve erkek saç dökülmesi sorunu yaşıyor, bu nedenle saç dökülmesi çözümleri için büyük bir pazar olması şaşırtıcı değil. Sonuç olarak; Konu saç dökülmesi tedavisi olduğunda, egzotik içeriklere ve pazarlama iddialarına dayanan serumlar yerine güvenilir, bilime dayalı tedavileri seçmek daha iyidir. Ama bu konuda, çok başarılı olduğunu iddia eden ve şahsıma saç çıkarma ve bakım serumu gönderen Fiora kozmetikten Ali Kara isimli girişimci kardeşimin, çıkardığı ürün ile sağlık turizmi ve katma değer yaratma konusunda ki inancına inandığım için önerdiği ürünü kullanacağım ve memnuniyet duyan insanları bulup konuşacağım. Diğer hiç duyulmamış sırlar ve tüyoları merak ediyorsanız. Bkz akne tedavisinde doğal ve medikal yöntemler kitabı (rakuten kobo.com). Hoş çakalın erenler ve canlar… Kelsiz ve gür saçlı günleriniz olsun…

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.