GRAM ALTIN GÜVENLİ LİMANDIR

Temel hesap derslerinizde gelir ve gider, varlık ve yükümlülükler, kar ve zarar veya en popüler hali ile yatırım (altın)  kavramları öğrenmiş olmalısınız. Herhangi bir yatırımın amacı iki yönlüdür: tasarruflarınızı korumak ve çeşitlendirmek, para kazanmak. Altın, birinciyi elde etmek için sahip olunabilecek en iyi varlıklardan biridir. Altın inanılmaz derecede değerlidir ve her zaman öyle olmuştur. 2020 […]

Yayınlama: 07.12.2021
A+
A-

Temel hesap derslerinizde gelir ve gider, varlık ve yükümlülükler, kar ve zarar veya en popüler hali ile yatırım (altın)  kavramları öğrenmiş olmalısınız. Herhangi bir yatırımın amacı iki yönlüdür: tasarruflarınızı korumak ve çeşitlendirmek, para kazanmak. Altın, birinciyi elde etmek için sahip olunabilecek en iyi varlıklardan biridir. Altın inanılmaz derecede değerlidir ve her zaman öyle olmuştur. 2020 ve 2021’deki küresel salgın, büyük miktarlarda para basımına ve ulusal borcun artmasına neden oldu. Altın, parayı önümüzdeki yıllarda olası görünen enflasyondan korumak için bir kez daha popüler bir yatırım seçeneği oldu. Altın ve gümüş külçe yatırımı ile ilgili sıklıkla karşılaşacağınız bir terim ‘güvenli Liman’dır. Güvenli liman, ekonominin geri kalanı zorlukla karşılaştığında yüksek bir değeri koruma yeteneği nedeniyle güvenilir ve düşük riskli olarak kabul edilen bir varlık, yani bir emtia veya para birimidir. Bu nedenle, bu tür varlıklar, bankalara veya diğer yatırım biçimlerine olan güvenin düşük olduğu ekonomik veya politik belirsizlik zamanlarında çok popüler hale gelir. Altın, tam da bu nedenle her zaman popüler bir güvenli liman olmuştur. Nadir olması, evrensel çekiciliği ve enflasyona karşı direnci nedeniyle her zaman yüksek değerini koruyan bir metadır. Bu nedenle, değerini gelecekte de korumak için güvenebilecekleri makul ve uzun vadeli bir yatırım arayan kişiler için çok popüler bir satın alma işlemidir.

(1 Ons altının kaç gram olduğu en merak edilen sorulardan bir tanesidir. . Genellikle yaygın olan”Avoirdupois Onsunu” belirtmek için kullanılır fakat başka ons çeşitleri de vardır. Dünya piyasalarının tamamında 1 ons altının gram değeri sabittir. 1 ons altın gram cinsinden 31.03 gramdır. Finansal hesaplama yapılırken 1 ons altın 31.10 gram olarak hesaba eklenmektedir. İngiltere’de de saf altının 1 onsu 28,3495231 grama eşittir. Ons ilk defa orta çağ döneminde kullanılmış ve günümüze kadar da kullanılmaya devam etmiştir. BullionByPost, İngiltere’nin 1 numaralı çevrimiçi külçe satıcısıdır)..

Altının birçok varlıktan daha düşük bir risk olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir, ancak ne zaman altın satın alınacağını bilmek bu yatırımın potansiyelini en üst düzeye çıkarabilir. Gerçekte, satın almak için en iyi zaman, yatırımınızın istenen sonucuna bağlıdır. Diğer herhangi bir varlıkta olduğu gibi, nispeten hızlı bir kar elde etmek istiyorsanız, fiyatı düşük ve yükselme potansiyeli olan altın satın almalısınız. Tüm finansal varlıklarda olduğu gibi, trendi tespit etmek ve fiyat hareketleri hakkında doğru bir tahminde bulunmak, kâr etmenin anahtarıdır. O halde, mümkün olduğunca dibe yakın alım yapmaya çalışmak, genellikle altın satın almak için en iyi zamanın veya fiyatın iyi bir göstergesidir. Altın fiyatındaki dalgalanmalar, daha geniş ekonominin performansı ile negatif bir korelasyona sahip olma eğilimindedir. Faiz oranları veya hisse fiyatları düşük olduğunda, altın fiyatı yükselme eğiliminde olacaktır. Bu korelasyon ne garanti edilebilir ne de doğru tahmin edilebilir olsa da, tarih boyunca altın fiyatına bakmak, ekonominin performansı ile genel olarak ters bir ilişki olduğunu göstermektedir. Bunun çok güçlü bir örneği, külçe altının değerinin 2005 ile 2011 yılları arasında yaşadığı ve altının ons başına yaklaşık 1.164 sterlinlik rekor bir yüksekliğe yükseldiği muazzam sıçramadır. Altın fiyatlarındaki bu büyük artış, küresel ekonomik krizle çok yakından bağlantılıydı. Ekonomi, birkaç bankanın ve sayısız işletmenin kapanmasına neden olarak durgunluğa girdiğinde, yatırımcılar altın gibi güvenli liman yatırımlarına sığındı.

Altın Fiyat Dalgalanmalarından Nasıl Kâr Kazanabilirim?

Altın fiyatının sabit kalmadığını ve günlük olarak hızla değiştiğini birçoğumuz biliyoruz. Altın fiyatının her gün arz ve talebe göre revize edildiğini görebilirsiniz. Normal tüketiciler genellikle günün başında bir gazete veya haber kanalında altın fiyatını görür ve yatırımlarını buna göre planlar. Bununla birlikte, emtia ticaretine hâkim olan çok az kişinin, altın fiyatının hisse senedi ve türev ürünlere benzer şekilde günde birkaç kez değiştiğini bildiğini belirtmek isterim. Altın dalgalanmasında iyi kazançlar elde etmek için lütfen aşağıdaki noktaları okuyun ve dikkate alın.

1) Tabloyu asla kaçırmayın: Altın satın almadan veya satmadan önce her zaman günün altın fiyatını gözden geçirmeniz önerilir. Canlı altın.com veya canlı borsa..

2) Doğru tüccarları seçin: Altını kimden alacağınıza karar verin.. Banka veya kuyumcu…

3) Olayları takip edin: Bilmeliyiz ki altın da tıpkı ham petrol gibi dolar üzerinden işlem görüyor. Bu nedenle altın almadan veya satmadan önce dolar değerini değerlendirmek önemlidir. Finansal koşullar üzerinden doların değişimini önceden tahmin edebiliyorsanız, bu sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

4) Ticaret yapmak için her zaman iyi bir zaman vardır: Altın fiyatlarının birkaç mevsim yükseldiğini ve belirli zamanlarda düştüğünü biliyor olabilirsiniz. Talep ve Arz altının fiyatında önemli bir rol oynar ve genellikle festivaller veya evlilik etkinlikleri olduğunda talep artar, bu nedenle altının nemli mevsimlerde satın alınması ve fiyat arttığında yeniden satılması tavsiye edilir erenler…

5) Kar elde etmek için fiziksel olarak altın tutmanıza gerek yoktur: Altında kar elde etmenin en iyi ve en önde gelen yollarından biri ETF’lerdir (Borsa yatırım fonu). Tıpkı bir hisse senedi gibi çalışır ve saf altının %99,6’sını destekler. Nakit eşdeğeridir ve satın alınması veya elden çıkarılması daha kolaydır. Bir ETF birimi 1 gram altına eşittir (Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Bir ETF, hisse senedi, emtia veya tahvil gibi varlıkları tutar ve genellikle sapmalar net varlık değerine yakın tutmak için tasarlanmış bir arbitraj mekanizması ile çalışır).

Umarız bu makaleyi faydalı bulmuşsunuzdur ve yatırımlarınızda iyi şanslar dileriz.

Dikkat: Bu makale yazar Semih Karakoç’a aittir. Kesinlikle alıntı yapılamaz. Diğer hızlı para kazanma yöntemleri için bkz. Rakuten kobo.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.