RAMAZAN ALBAY

Geçen gün, bir arkadaşım ziyaretime geldi. Emekli olmuş, köyüne ev yaptırıyormuş. Havadan sudan konuştuk. Sende çok anı vardır anlat da dinleyelim dedim. Benim uzmanlık alanım, patlayıcı maddeler ve cephanelik. Devlet, beni zaman zaman yurtdışı görevlere gönderir. Afganistan, Somali… En son Suriye. Ben her ne kadar bomba, mayın, bubi tuzakları  vb. uzmanıysam da gittiğimiz ülkelerde daha […]

Yayınlama: 07.06.2021
A+
A-

Geçen gün, bir arkadaşım ziyaretime geldi. Emekli olmuş, köyüne ev yaptırıyormuş. Havadan sudan konuştuk. Sende çok anı vardır anlat da dinleyelim dedim.

Benim uzmanlık alanım, patlayıcı maddeler ve cephanelik. Devlet, beni zaman zaman yurtdışı görevlere gönderir. Afganistan, Somali… En son Suriye.

Ben her ne kadar bomba, mayın, bubi tuzakları  vb. uzmanıysam da gittiğimiz ülkelerde daha çok insani yardımlarla uğraşıyoruz.

Bosna’ya gittiğimizin ikinci gününde, seyyar mutfak kurduk. Öğleyin halka yemek dağıtıyoruz. Orada en rütbeli asker benim. Halk, sıraya girmiş yemek alıyor. Baktım iş yavaş bende tez canlıyım, kepçeyi elime aldım başladım yemek dağıtmaya. Sıranın dışında bir kadın bana dikkatli dikkatli bakıyor! Önce önemsemedim, ısrarla beni süzüyor. Orta yaşta güzel de. Ama yemek kuyruğunda değil! Elinde tencere de yok! Göz göze gelince kadın bağırmaya başladı, ” Ramazan ramazan” diye ve eliyle “7” rakamı yaptı. Gel, yaklaş diye elimle işaret yaptım, gelmedi ve hızlıca uzaklaştı. Vay anasına Bosna’da bir kadın beni tanıdı! Buraya gelmeden bir ay önce gazeteye röportaj vermiştim, resmimi de basmışlardı oradan mı? Ya da üç ay önce memlekette taraftarı olduğum futbol takımı şampiyon olmuştu, küçük kızım maskot olarak dünya televizyonlarına çıkmıştı yanında ben vardım. Oradan mı gördü? Anlayamadım. Önce önemsemedim ama gece de uyuyamadım! Bu kadın kim? Beni nereden tanıyor? Amacı ne? Büyük devletlerin istihbarat örgütleri burada cirit atıyorlar, onların ülkem üzerinde ki bir projesi olmasın!

Sabah yardımcımı çağırdım. Olayı anlattım. Dün yemek dağıtırken orta yaşta bir kadın beni ismimle çağırıp “Ramazan ramazan” diyerek “7” rakamını gösterdi. “Sarışın, yeşil gözlü, güzel kadındı, bulmamız lazım!” dedim.

Yardımcım, “Komutanım, burada her kadın aynı. O şekilde bulamayız ama dün yemek dağıtım işini baştan sona kameraya aldık. Oradan tespit edebiliriz” dedi. Kayıtları tek tek inceleyip kadının mahallesini bulduk. Muhtarın yardımıyla tek katlı, bahçeli evine ulaştık. Kadın dışarı çıktı. Bizim tercüman soruyor: Ramazan Albay’ı nereden tanıyorsun? Kimin adına çalışıyorsun? 7 rakamın anlamı, şifresi nedir?” diye peş peşe sorular sorunca, kadında cevap verdi.

Bunlar Türk, Türkler müslim, oruç tutarlar. Aylardan ramazan, bunlar hem kendileri yiyor hem de yemek dağıtıyorlar. Ben ramazan ramazan diye bağırırken, oruç tutmuyor musunuz? Niyetli değil misiniz? İftar saat 07.00 de oluyor diye de parmaklarımla ikaz ettim…

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.