KAYSERİ KADIN KOOPERATİFLERİ

Türkiye son günlerde çok zorlu sınavlardan geçiyor. Pandemi, ekonomik sorunlar, küresel güç saldırıları,deprem… Türkiye’nin bu süreçte  ilerlemesi için daha da çok üretip kendi kaynaklarıyla ve imkanlarıyla ekonomiyi diri tutması şart Ekonomik bağımsızlık için üretim gerekli. Kendi kaynaklarıyla üreten bir toplum ve bireyler hem kendi ekonomilerine hem de ülkenin ekonomisine katkıda bulunur. Bunun bilincinde olan bir […]

Yayınlama: 26.03.2023
A+
A-

Türkiye son günlerde çok zorlu sınavlardan geçiyor. Pandemi, ekonomik sorunlar, küresel güç saldırıları,deprem…

Türkiye’nin bu süreçte  ilerlemesi için daha da çok üretip kendi kaynaklarıyla ve imkanlarıyla ekonomiyi diri tutması şart

Ekonomik bağımsızlık için üretim gerekli. Kendi kaynaklarıyla üreten bir toplum ve bireyler hem kendi ekonomilerine hem de ülkenin ekonomisine katkıda bulunur. Bunun bilincinde olan bir devlet adamı var ki adı Gökmen Çiçek.

Kayseri Valisi sayın Gökmen Çiçek özellikle kadınların üretime dahil olup kadınların ekonomik seviyelerini arttırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak    için Kayseri’de 21 tane Kadın kooperatifi kurdu. Çünkü Kadın güçlü olacak ki aile güçlü olacak; aile güçlü olacak ki toplum güçlü olacak.

Bu bilinçle sayın valimiz kadın istihdamını arttıracak süper bir projeye imza attı. Tek kurmakla kalmadı. Makina desteği hibe destekleri ve pazar desteği sağladı.

Akkışla’dan Melikgazi’ye Sarız’dan Yahyalı’ya kadar her ilçede kadın kooperatifleri mevcut. Kooperatiflerin bir kısmı tekstil üzerine bir kısmı gıda üzerine kuruldu.Makina desteği sağlandı. gıda üretimi yapan kadın kooperatifleri  Mantı ,yaprak ,gileboru, kuru meyve, çikolata domates , çilek ,salça reçel tatlı ve pasta türleri tekstil üzerine kurulan  kadın kooperatifleri ise nevresim ,yastık, bebek setleri ,hurç gibi ev tekstili ve eşorfman takımı pantolon thişort gibi giyim üzerine üretim yapmaktadır.

El sanatlarıyla uğraşan kooperatiflerimizde mevcuttur.Kadın kooperatiflerinin üretmek dışında diğer hedefleri kadınlara belli eğitimler verip aile, çocuk gelişimi toplum  hassasiyetleri  konusunda bilinçlendirmek bunlarla ilgili seminerler ve eğitimler vermek.

Kooperatifte çalışıp üreten kadınların çocuklarına kreş imkanı sunmak eğitim olanakları sağlamak ve ileriki süretçe her bir kadının ayrı işyeri açabilmesi için vesile olmak.

Melikgazi , Pınarbaşı, Hacılar .Sarıoğlan Talas Yahyalı,Sarız, İncesu Develi Tomarza  Akkışla Özvatan,Kocasinan Bünyan Felahiye Yeşilhisar gibi tüm ilçelerinde Kadın kooperatifleri mevcuttur.

Değerli Kayseri Halkından ve esnafından ricamız şudur ki kadınlarımızın ürettiği ürünlere talep bekliyoruz. Özellikle organize sanayi bölgesi tekstil firmaları ve bünyesinde gıda tüketimi veya alımı yapan lokantacısından otel işletmecisine kadar tüm işletmeler.

Hedefimiz Güçlü Türkiye.

Kadınlar üretip iyi bir pazar bulduklarında ve bunu sürekli hale getirdiklerinde ülke ekonomisine olumlu katkıları bulunacak.

Hedef kadınları seri bir şekilde üretip ticari ve ekonomik anlamda kayda değer bir kazanç elde etmeleri.

Bu kazançla da ülke ekonomisini canlandırmaları.Çünkü kadının toplumun temel taşı.

Bu bilinçte olan yüce gönüllü gerçek devlet adamı sayın valimiz Gökmen Çiçek’e ne kadar teşekkür etsek az.Kadın üretirse toplumda büyür gelişir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.