GERÇEK DEVLET ADAMI GÖKMEN ÇİÇEK

Bildiğiniz  klişe devlet adamlarını unutun. Hani vardır ya ‘Makamına ulaşmak için aylardır beklediğiniz, halka tepeden bakan hiçbir icraatı olmayan  yaparız diyip geçen’.Gökmen Çiçek bu tabuları yıktı gözümde. Gerçek bir devlet adamı gördüm dün karşımda.  Ulubatlı Hasan gibi yıllardır mücadele verdiğim kooperatif sürecinde gerçek bir vali,  kadın kooperatifleri toplantısı oluşturdu ve orda  tanıma şerefine nail oldum […]

Yayınlama: 19.10.2022
A+
A-

Bildiğiniz  klişe devlet adamlarını unutun. Hani vardır ya ‘Makamına ulaşmak için aylardır beklediğiniz, halka tepeden bakan hiçbir icraatı olmayan  yaparız diyip geçen’.Gökmen Çiçek bu tabuları yıktı gözümde. Gerçek bir devlet adamı gördüm dün karşımda. 

Ulubatlı Hasan gibi yıllardır mücadele verdiğim kooperatif sürecinde gerçek bir vali,  kadın kooperatifleri toplantısı oluşturdu ve orda  tanıma şerefine nail oldum kendisini .

Ortamda 100 kişi vardı fakat sanki bir aile ortamı dertleşmesi gibiydi. Hem bu kadar samimi hem bu kadar otoriter olmayı aynı anda becerebilmektir gerçek devlet adamlığı.Vali Gökmen Çiçek tam da öyle biri.

Kayseri hakettiği devlet adamına geç de olsa kavuştu. Kayseri’de turizmden eğitime kadın ve toplumdan  uyuşturucuyla mücadeleye kadar her konuya  el atan sorunları çözmeye odaklı biri.

Kimdir bu koca yürekli vali bir tanıyalım:

1978 Gebze doğumlu .İlk ,orta ve liseyi Gebze’de bitirdi. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Düzköy ve Beydağ kaymakam vekilliğinde bulundu. 2005-2006 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amaçlı gönderildiği, İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde dil eğitimi ve İngiltere idari sistemi üzerine çalışmalarda bulunan Çiçek, yüksek lisans eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalında tamamladı. 2007 yılında Akıncılar (Sivas), Kaymakamlığına atanmasının ardından  Kemah (Erzincan) ve Güneysu (Rize)’da Kaymakam olarak görev yaptı.

2014 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından, Yılın İdarecisi seçilen Çiçek; sırasıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde, Şube Müdürü, Personel Genel Müdürlüğünün çeşitli kademelerinde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 9 Haziran 2020 tarihinde Afyonkarahisar Valiliğine atandı. Kadın girişimciler ve kadın kooperatifleriyle yaptığı çalışmalar Türkiye sınırlarını geçti .Daha sonra 18 Mayıs 2022’de Kayseri ‘ye atandı. Kayseri’de çocuk ,genç ,kadın ,esnaf ,aile,turizm ,eğitime dair ve bir çok alanda yenileştirme ve çözüme kavuşturma faaliyetleri devam etmektedir.Kendisi evli ve iki çocuk babasıdır.

İyi ki geldin şeref verdin koca yürekli vali. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki daha da yüksek makamlara gelebilecek gerçek bir devlet adamı.

Dün Kadın kooperatifleri toplantımızda kadının üretmesi ve kadın güçlendikçe ailenin ve toplumunda güçleneceği vurgusunu yaptı. Çünkü o kadar çok kadınımız var ki eşinden ayrılmış ,eşi vefat etmiş  veya eşi çalışmayan,çocuklarına bakmak zorunda olan.O kadar kadın var ki Kayseri’de

Kadın güçlü olacak ki aile güçlü olacak. Aile güçlü olacak ki toplum güçlü olacak .Bu bilinçte bir vali Sayın Gökmen Çiçek.

Kayseri’nin tüm ilçelerinde Kadın kooperatifi kurduran tek vali olsa gerek. Tek kuruluş değil yer  hammadde ve  makina temini konusunda da Kadın kooperatiflerine destek olan ve üretmeye şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak işler yapılmasına vesile olan sayın Gökmen Çicek’e yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

Şimdi gönül rahatlığıyla bir devlet adamını övmenin gururunu yaşıyorum. Hep eleştirirdik. Takdir edilecek devlet adamlarının olduğunu bilmek güzel. Benim de yazdığım çok projeler var Kayseri için. Bir gün kendisine sunacağım hepsini Kayseri’nin yeni valimizle çağ atlayacağına endişem yok.

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.