RAMAZAN ‘I ŞERİFE VEDA

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan’ı Şerif in son günleri .Bize veda ediyor kutlu ay. İçinde 83 yıla bedel Kadir gecesini  barındıran mübarek aya son günler kala Allah ‘u Celal hazretleri hepimizi bu aydan istifade etmiş cehennemden azat olmuş kullarından eylesin. Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: “Ramazan ‘ı yaşadığı halde günahlarını bağışlatamayan kimsenin […]

Yayınlama: 30.04.2022
A+
A-

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan’ı Şerif in son günleri .Bize veda ediyor kutlu ay. İçinde 83 yıla bedel Kadir gecesini  barındıran mübarek aya son günler kala Allah ‘u Celal hazretleri hepimizi bu aydan istifade etmiş cehennemden azat olmuş kullarından eylesin.

Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: “Ramazan ‘ı yaşadığı halde günahlarını bağışlatamayan kimsenin burnu yere sürtünsün”

Ne acı gerçekten. Ramazan ‘dan istifade edemeyen kullara ne acı. İnşaAllah biz onlardan değilizdir. Bu hadisi Şerifte buyrulduğu gibi  burnu yere sürtülecek  kişilere şahit olduk ülkece. Meşhur hava yolları şirketinin çalışanlarının içki masası karşısında kadeh tokuştururken ‘Kadir gecemiz mübarek olsun’ diye yazıp dalga geçmeleri Müslüman alemini üzdü.

Uçakta uçtukları yerde  burunlarının yere sürtüneceğini bilmek acı verdi hepimize. Biz müslümanız, müslüman ülkesinde kimliğinde müslüman görünen kişilerin bu şekilde dini değerlerimizle dalga geçmesi kabul edilemez. Havayolu şirketi tarafından gerekli ceza verildi zaten.Allah onları da hidayete erdirsin.

Dünyaya geliş amacını unutan insanları görmek ne vahim .Oysaki Allah ‘u Celal hazretleri  Zariyat 56.ayetinde buyuruyor ki “Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım”

Dünyada geliş amacımız Allah ‘a kulluktur. Gerisi hep yalan. Makam,mevki,para,ev,araba. Bunlar hepsi dünyanın süsleri. Bizim dünyaya geliş amacımız sadece Yaradan’a kulluk etmek. Biz ise dünyaya ve içindekilere meylediyoruz. Kulluğu unuttuk ,para ,makam mevki derdine düştük. Oysa  “Siz ibadet edin, ben sizin rızkınıza kefilim” buyrulduğu halde dünya için büyük gayret derdindeyiz.Ramazan’ı Şerifi ‘de belki bu yüzden layıkıyla ihya edemedik. Dünya telaşları yüzünde. Müslüman biri için manevi bonus günleri Ramazan’ı Şerif.

Hz Adem ve ondan sonra belli bir süre gelen peygamberlerin ömrü bin yılı geçkindi. Uzun ibadetler yapabiliyorlar ve manevi heybelerini dolduruyorlardı. Rahmet peygamberi Hz Muhammed 63 yıl ömür sürdü. Onun ümmeti de yaklaşık 80 ila 100 yıl ömür biçildi. Ashabı kiram bunu efendimize sordu ve  buyruluyor ki bu ümmete öyle güzel gün ve geceler hediye edildi ki öyle farz ve nafile  ibadetler öğütlendi ki  bu gün ve gecelerden istifade edenler bu farz ve nafile ibadetleri yerine getirenler  binlerce yıl yaşamış gibi sevap alacaklar.

Hangi geceler bunlar?

Kadir Gecesi, Cuma geceleri, Berat Gecesi, Miraç Kandili,Regaib kandili, Mevlid Kandili.

Bir hadisi kudside şöyle buyruluyor: “Kulum farzlarla benim azabımdan kurtulur.Nafilelerle bana yaklaşır”

Diğer nafile ibadetler

Tesbih namazı

Duha namazı

Evvabin namazı

Teheccuh namazı

Çeşitli zikirler

Salavatı Şerife

Sadaka vermek

İyilik yapmak

Kalp kırmamak

Kuranı kerim okumak ve onu yaşamak

Allah, seni insanlar arasından seçip Müslüman kılmış. Müslümanlar içinden de ahir  zaman ümmeti kılmış. Tabiri caizse bonus günleri hediye etmiş. Biz Müslümanlar ne kadar şanslıyız aslında.Rabbim tüm Muhammed ümmetini Ramazan ‘ı Şerifi hakkıyla ihya etmiş kullarından eylesin.Ramazan Şerifi bizden razı olarak göndermemizi Bayram sabahı günahlardan arınmış sevaplarla donatılmış halde uyanıp cennete yaklaşmış kullarından eylesin.

Bayram telaşı çarşı pazar illaki olacak fakat arefe günü mezar ziyaretleri Seyyid Burhaneddin Melikgazi Hazretleri ,Meydan Merkezde Zeynel Abidin hazretleri ziyaretleri de yapmayı unutmayalım.

Herkese Hayırlı bayramlar diliyorum. Niçin bayram denir  diye hep düşündüm araştırdım.. Günahlardan arınmış cennete yaklaştığını düşünerek kişi Bayram sevinci yaşarmış. İnşaAllah Rabbim bizi gerçek bayramlara erişenlerden eylesin.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.