UMUT ZENGİNİN EKMEĞİDİR

Bu başlığı okuyunca büyük ihtimalle şaşırıp güldünüz , beni tanıyanlar yazıyı okumadan mesaj atıyor belki de şuanda. “Mirac o fakirin ekmeğidir olmasın,yanlış yazmışsın” diye. İyisi mi siz bana mesaj atmadan ben konuya gireyim. Toplumumuzda “Umut fakirin ekmeğidir.” diye bir söz kullanılıyor. Peki bu söz nasıl kullanılıyor ve toplumumuzda ne manaya geliyor Fakirin malı yok mülkü […]

Yayınlama: 01.06.2023
A+
A-

Bu başlığı okuyunca büyük ihtimalle şaşırıp güldünüz , beni tanıyanlar yazıyı okumadan mesaj atıyor belki de şuanda.

“Mirac o fakirin ekmeğidir olmasın,yanlış yazmışsın” diye. İyisi mi siz bana mesaj atmadan ben konuya gireyim.

Toplumumuzda “Umut fakirin ekmeğidir.” diye bir söz kullanılıyor. Peki bu söz nasıl kullanılıyor ve toplumumuzda ne manaya geliyor

Fakirin malı yok mülkü yok. Bir tek umudu var manasına gelerek “Umut fakirin ekmeğidir” şeklinde de toplumumuzda yer edinmiştir.

Peki umut fakirin ekmeğiyse zenginler umutsuz mu yaşıyor o zaman ? Tabi ki hayır. Onlar da şirketlerine, yatırımlarına umut bağlıyorlar. “Şu iş olursa daha prestijli bir şirket olacağız. Bu ihaleyi de alırsak 2 kat daha hızlı büyüyeceğiz.” diye.

Nereden biliyorsun Mirac onlarında işlerine umut bağladıklarını diyorsunuz değil mi ? O zaman gelin anlatayım

Aslında yaptığımız her davranış girdiğimiz her iş bir umut değil midir ? Öğrenci için ders çalışmak,  dersten yüz alma umudu değil midir ?

Esnaf için her müşteri, daha iyi bir yaşam koşulu için bir umut değil midir diye diye türetebiliriz bu örnekleri.

O zaman denilebilir ki her şey umudun temsilcisidir bu hayatta. Nasıl atom maddenin en küçük yapı birimi ise umut da insanın en temel yapı birimidir. Umutsuz insan olamaz çünkü umut bittiyse hayat bitti demektir. Umut bitti demek artık hiç bir çare yok demektir. Ne bir an ilerisi vardır artık ne de bir an gerisi. An o andır ve son andır. Yani ölümdür. Umudun bittiği yerde ölüm vardır. Bu yazıyı okuyabiliyorsanız hâlâ umut var demektir. 🙂

O zaman ayağa kalmak gerek, tekrar baştan başlamak gerek. Ne kadar düşersek düşelim ne kadar takılırsak takılalım tekrar daha güçlü kalkmak gerek ayağa. Ne olursa olsun hedefleri ve hayalleri olan biri için engel olamaz. Deprem bile engel olamaz.

Nereden mi biliyorum? Kendimden biliyorum. Hayalleri ve hedefi olan biri olarak deprem beni yıldıramadı. Hâlâ ayaktayım, hâlâ hedeflerimin peşindeyim ,hâlâ hayallerimin peşindeyim. Dimdik duruyorum bütün zorluklara karşı  bütün engellere karşı. Biliyorum hiçbir şey kolay olmayacak çok zorlanacağım. Ama başka çaremiz mi var sanki ? Pes etmek çözüm mü ki. Kolay olacağını kim söyledi ki. Kolaylıkla yükseklerde olan hedeflerine ulaşan biri var mı ?

Başarı, bize YouTube reklamlarında “Dolarla para kazanın, yurt dışına kolaylıkla çıkabilirsiniz bakın ben yaptım. Siz de beni izleyin benim eğitim paketlerimden satın alın ve kazanmaya başlayın.” diyenlerin dediği gibi kolay gelmeyecek. Dikkatli bakarsanız onlar bile size yurtdışı hayalini para ile veriyorlar. Size parayla umut veriyorlar. Çok para kazanma umudu, yurtdışına çıkma umudu. Size bunları para ile veriyorlar. Size dolaylı yoldan hadi bakalım umudu size parayla verdim şimdi çabalayın diyorlar. Umudunuzu kazanmak için para vermenize gerek var mı? Biraz tefekkür etsek. Plan program yapsak. Her şeyi ölçüp tartsak. Bu umuda biz de ulaşamaz mıyız?

Biz de mevcut olan bu umut duygusunu dışa vuramaz mıyız? Şimdi söyleyin bana hayalinizi bile size para ile kurdurtan bu insanlar başarıyı kolaylıkla verir mi ? Cevabı kendinize verin

Son olarak

Zorlanmadan düşmeden ağlamadan yorulmadan gelmeyecek başarı. Çalışmadan gelmeyecek başarı GEL-ME-YE-CEK. Olmuyor diyip pes edenlere gelmeyecek. Bekleyenlere gelmeyecek. Kolay olmayacak asla kolay olmayacak ama sabredenler kazanacak. Bırakmayan vazgeçmeyen kazanacak. Umudunu yitirmeyen kazanacak.

Selam ve dua ile

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.