VAKİT, HAYATTIR

Vakit, ne demek? Sözlükte, zaman demektir. Ömür, ne demek? Doğum ile ölüm arasındaki süre. Süre ne demek? Belirli bir zaman. Zaman ise vakit demek. Her ne kadar vakit, sözlükte zaman diye geçse de vakit, ömürdür. Vakit hayattır. İnsanın en büyük ve tek sermayesidir. “Vakit, nakittir.” sözü ne manaya gelir? “Vakti paraya çevirebiliriz. Sonra istediklerimizi rahatça […]

Yayınlama: 17.12.2022
A+
A-

Vakit, ne demek? Sözlükte, zaman demektir. Ömür, ne demek? Doğum ile ölüm arasındaki süre. Süre ne demek? Belirli bir zaman. Zaman ise vakit demek. Her ne kadar vakit, sözlükte zaman diye geçse de vakit, ömürdür. Vakit hayattır. İnsanın en büyük ve tek sermayesidir.

“Vakit, nakittir.” sözü ne manaya gelir? “Vakti paraya çevirebiliriz. Sonra istediklerimizi rahatça alabiliriz.” gibi materyalist bir yaklaşımla anlaşılmamalı bu söz. Asıl manası şudur; Paraya nasıl çok kıymet veriliyorsa vakte de en az onun kadar değer vermeliyiz. Çünkü vakit, tek kullanımlıktır. Aynı saniyeyi tekrar kullanabilme şansınız yoktur.

Farkında mısınız? Etrafımızdaki her şey, bizden vaktimizi istiyor. Bazı şeyler bize değer katarken bazı şeyler vaktimizi yani ömrümüzü çalıyor. Telefonlardaki bütün ücretsiz platformlar, vaktimizi ücret olarak alıyorlar. Biz onlara ne kadar çok vakit ayırırsak o kadar çok reklam göstererek vaktimizle para kazanıyorlar. Etrafımızdaki insanlar da bizden vaktimizi istiyor. Bazıları bize değer katmak bazıları da kendi kötülüklerini bize katmak için bunu yapıyor. Aslında her şey ve herkes bizden vaktimizi istiyor. Pardon, ömrümüzü istiyor!

Vakit bu kadar değerliyken bize sorulan “Eee vaktini nasıl geçiriyorsun, Neler yapıyorsun ?” sorusuna “Ne yapalım, vakit öldürüyoruz.” dememeliyiz. Ölen vakit değil, biziz biz. Her geçen gün, saat, dakika, saniye hatta salise ölüyoruz. Her geçen vakitte biraz daha ölüyoruz. Ölmeye devam ederken boş vaktim var diyemeyiz. Çünkü boş vakit, boş ömürdür. Boş ömür ise amaçsız ölen bir insan demektir. Ne zaman öleceğimizi bilsek ölüm günü gelene kadar kalan ömrümüzü nasıl değerlendirirdik? Bu sorunun cevabını size bırakıyorum.

Ama şunu unutmayın! Boş vakit, yoktur. Çünkü vakit, hayattır.

Selam ve dua ile..

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.